Pompe de căldură NIBE Suedia
De aproape 70 de ani, NIBE Suedia produce soluții climatice eficiente și durabile pentru locuința dvs. Cu patrimoniul scandinavic, NIBE combina energia regenerabilă cu o nouă tehnologie inteligentă pentru a profita de puterea naturii.
Indiferent dacă este o zi rece de iarnă sau o după-amiază caniculara de vară, pompele de caldura NIBE vă oferă un climat interior perfect.
MB ENERGY vă ofertă soluții complete, de la consultanță in alegerea produsului potrivit pană la livrare și montaj.
Solicită informații prin e-mail: office@mbenergy.ro sau la telefon: 0761784580.
NIBE
Gama completă de pompe de caldură.
Tehnologia utilizata la producerea pompelor de caldura are de fapt la baza un principiu foarte simplu si bine cunoscut. Functioneaza pe acelasi principiu ca si frigiderul, prin tehnologia de comprimare a vaporilor.
Principalele parti componente ale pompei de caldura sunt compresorul, vasul de expansiune si doua schimbatoare de caldura (un vaporizator si un condensator).
Cu ajutorul unui ventilator, aerul din exterior este aspirat in interiorul pompei de caldura unde intra intr-un vaporizator. Acesta este conectat la un sistem inchis ce contine un agent de racire care se transforma din stare lichida in stare gazoasa chiar si la cele mai scazute temperaturi.
Apoi, vaporii agentului frigorific intra in compresor unde se produce cresterea temperaturii acestuia pana la temperatura necesara pentru a putea fi distribuit in instalatia de incalzire a casei.
SURSE DE CALDURA DIN SOL SAU APA
COLECTORUL DE SUPRAFATA
Pe timpul verii, caldura de la soare este stocata in sol. Aceasta este fie captata direct, ca strat izolator, sau provenita din caldura de la apa de ploaie si din aerul de la suprafata solului.
Utilizarea acestor surse de energie pentru incalzire reprezinta o metoda rentabila. Cea mai mare cantitate de energie poate fi obtinuta din solurile mlastinoase.
Caldura este extrasa din sol cu ajutorul unei tubulaturi din plastic ingropate in pamant. Prin aceasta tubulatura circula o emulsie de apa si glicol, nepoluanta si care nu ingheata. Solul de deasupra colectorului nu trebuie sub nici o forma sa fie blocat de cladiri, asfalt sau beton.
COLECTOR VERTICAL CU FORAJ
In stratul de subsol inferior al asa-numitului “strat geotermal” se afla o sursa de caldura cu o temperatura aproape constanta, ce poate fi utilizata pe toata perioada anului.
Aceasta sursa de caldura poate fi folosita pentru orice tip de cladire, de dimensiuni mari sau mici, publica sau privata. In unele regiuni este denumita “captare verticala sau put de apa”. Necesita putin spatiu si forarea poate fi facuta si pe cele mai mici suprafete de pamant.
Ca urmare, reprezinta solutia ideala in situatia in care se are in vedere refacerea sau schimbarea instalatiei de incalzire ce utilizeaza combustibil fosil cu o instalatie ce utilizeaza energie geotermala.
APA DIN PANZA FREATICA
Daca apa din panza freatica este disponibila si accesibila, aceasta poate fi utilizata ca sursa de incalzire/energie datorita faptului ca are o temperatura cuprinsa intre 7 si 12ºC pe tot parcursul anului.
In cazul caselor unifamiliale sau bifamiliale, va sfatuim sa nu executati foraje de captare a apei la adancimi mai mari de 15 m, lucru ce ar putea genera costuri mult prea mari.
Intre locul (putul) de extragere a apei si locul (putul) de deversare a apei trebuie asigurata o distanta de 10 – 15 metri si in plus, trebuie luata in considerare directia de curgere a apei din panza freatica pentru a se evita intoarcerea apei deversate in putul de extragere.